Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 200 - 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 30 g de café fort
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre doux, froid et en une pièce (env. 6 x 4 x 10 cm)
- 1000 g d'eau
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2136 kJ / 510 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce caramel au café
45min
Nice cream à la banane et vanille
12 godz. 10 min
Crème dessert au sirop d'érable
20 min
Crème pâtissière au chocolat
30min
Crème-dessert au caramel
3h
Praliné
30min
Biscuits noirs au citron
55min
Huile pimentée chinoise 🌶️🌶️🌶️
25 min
Soda bread irlandais
45min
Mouhalabieh (crèmes à la fleur d’oranger)
2h 20min
Gâteau aux trois laits
2h
Pannacotta façon cappuccino
4h 30 min