Gâteau aux 3 laits et liqueur de whisky

Gâteau aux 3 laits et liqueur de whisky

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz.
8 parts

Składniki

  • 4 œufs
  • 120 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café de sucre vanillé
  • beurre pour le moule
  • 120 g de farine de blé
  • 1 pincée de sel
  • 120 g de lait concentré sucré
  • 120 g de lait concentré non sucré
  • 80 g de crème de whisky type Baileys
  • 220 g de crème liquide 35% m.g.
  • sauce au caramel pour la finition

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 359.5 kcal / 1504.3 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 108.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...