Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La poolish
- 160 g d'eau minérale
- 50 g de graines de sésame
- 2 g de levure boulangère fraîche
- 160 g de farine T 80, et un peu pour fariner
La pâte
- 160 g d'eau minérale
- 2 g de levure boulangère fraîche
- 340 g de farine T 45, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 3 c. à soupe bombées de graines de sésame
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2483 kJ / 586 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 125 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette tradition
15h 25min
Briochettes parisiennes
4h 5min
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10min
Pain au charbon
2h 35min
Ravioli sardes (culurgiones)
2h 30min
Pain complet
16 Std.
Pains à hamburger à la stout
3h
Brioche tressée
14 Std. 40 Min
Baguette express
2h 35min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Brioche feuilletée
5h
Brioche Nanterre
4h 15min