Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait entier
- 800 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 gousse de vanille seulement les graines
- 200 g de sucre en poudre
- 10 jaunes d'œufs
- 5 g de café instantané
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1769 kJ / 423 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calas de la Nouvelle-Orléans (beignets de riz)
1h
Cabillaud et riz vénéré
55min
Pain plat aux pommes de terre et au romarin (TM6)
1h
Sauce café-crème
35min
Cake glacé comme un vacherin aux bananes et framboises
2 godz. 40 min
Mélange pour pain complet
10min
Gâteau de crêpes aux foies de volaille
1 Std. 50 Min
Mousse à la fraise sans œufs
3 Std.
Confiture fraise et sureau
9 Std. 15 Min
Crêpes mille trous et coulis de fraises
55min
Sorbet de fruits rouges
10min
Crème pâtissière XXL
15 min