Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 190 g d'eau minérale
- 50 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 250 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 5 g de sel
- 80 g de noix
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 692 kJ / 163 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette tradition
15 Std. 25 Min
Pain de campagne
3h 45 min
Pain moulé aux graines
3 Std. 50 Min
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min
Pain blanc en cocotte
3 godz. 15 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1h 50min
Baguette viennoise
2 godz. 30 min
Pain complet
16 Std.
Gâche vendéenne
12h 55min
Pain de mie moelleux
4 godz. 15 min
Mon pain de campagne maison
4 Std. 40 Min