Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 190 g d'eau minérale
- 50 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 250 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 5 g de sel
- 80 g de noix
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 692 kJ / 163 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain sucré
1 Std. 30 Min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Petits pains aux figues
3h 40min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Pain de campagne
3小时 45 分钟
Soda bread irlandais
45min
Baguette en épis au sésame
15 godz. 45 min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Cramique, brioche du Nord aux raisin secs
3h 15min
Petits pains de seigle
12u.
Baguette tradition
15h 25min