Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 675 g de farine de blé
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 430 g de lait
- 1 c. à café bombée de sel
- 45 g de sucre en poudre blond
- 90 g de beurre doux froid, coupé en morceaux
- 4 œufs
- farine de blé, pour le saladier
- 35 g de sucre en poudre
- 5 g de zeste de citron
- 10 g de zeste d'orange
- 1 jaune d'œuf
- 5 g de sucre vanillé maison
- farine de blé, pour le plan de travail
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1722.1 kJ / 411.6 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 367.7 mg
Alternatywne przepisy
Berawecka d'Alsace
3h
Kouglof alsacien
4 Std. 20 Min
Brioche à la crème de whisky
3h 35min
Julekake (brioche norvégienne)
2hod. 50min
Brioche espagnole
2h 45min
Hot cross buns, brioches de Pâques
3h 20 min
Cake aux fruits confits
4h 30min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20 min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Pain moelleux, abricots, raisins au miel d'été
1h 40min
Kouglof alsacien
17 godz. 10 min
Brioche Nanterre
4 godz. 15 min