Gâteau roulé au café

Gâteau roulé au café

4.3 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 parts

Składniki

Le biscuit roulé
  • 6 blancs d'œufs
  • 1 pincée de sel
  • 140 g de sucre glace et 1 c. à soupe, plus un peu pour la finition
  • 6 jaunes d'œufs
  • 1 c. à café de café instantané
  • 20 g de noisettes non grillées et hachées et un peu pour la finition
  • 60 g de farine de blé
  • 40 g de liqueur de noisette
La garniture
  • 80 g de sucre en poudre
  • 150 g de mascarpone
  • 200 g de fromage à tartiner
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 c. à soupe d'extrait naturel de vanille
  • 20 g de stabilisateur alimentaire
  • 5 g de café instantané
  • 150 g de chocolat noir coupé en morceaux
  • 5 g de beurre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 433 kcal / 1812 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 26.6 g
Węglowodany 40.3 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 13.9 g
Sód 181 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...