Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La poolish
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g d'eau
- 5 g de sucre en poudre
- 100 g de farine T 55
La pâte
- 300 g de farine de seigle
- 200 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 290 g d'eau minérale
- 10 g de sel
- le zeste d'un citron jaune, finement râpé
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2198 kJ / 521 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 110 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de seigle
5h
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Pain aux algues
2 Std. 45 Min
Pain aux fruits secs
3小时 45 分钟
Pain torsadé au kamut
4h 10min
Pain de seigle
4h 10min
Pain de seigle
2h 40min
Pain moulé aux graines
3h 50min
Petits pains au seigle
12u.
Pain viking au sésame
3u. 10min
Mon pain de campagne maison
4h 40min