Pains de seigle au citron

Pains de seigle au citron

4.5 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
4 pièces

Składniki

La poolish
  • 10 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 100 g d'eau
  • 5 g de sucre en poudre
  • 100 g de farine T 55
La pâte
  • 300 g de farine de seigle
  • 200 g de farine T 55, et un peu pour fariner
  • 290 g d'eau minérale
  • 10 g de sel
  • le zeste d'un citron jaune finement râpé
  • eau (1 bol)

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 521 kcal / 2198 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 110 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...