Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La poolish
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g d'eau
- 5 g de sucre en poudre
- 100 g de farine T 55
La pâte
- 300 g de farine de seigle
- 200 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 290 g d'eau minérale
- 10 g de sel
- le zeste d'un citron jaune, finement râpé
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2198 kJ / 521 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 110 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3 godz. 45 min
Pain au yaourt
1h 50 min
Pain de seigle
2 godz. 40 min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain cocotte seigle et épautre
2 godz. 40 min
Pain de seigle
5h
Pain complet
5h
Pain de seigle
4h 10 min
Baguette à la farine d'épeautre
4 Std. 20 Min
Pain complet au muesli
4hod. 5min
Petits pains de seigle
12h
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min