Pains de seigle au citron
TM6 TM5 TM31

Pains de seigle au citron

4.5 (2 oceny)

Składniki

La poolish

  • 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
  • 100 g d'eau
  • 5 g de sucre en poudre
  • 100 g de farine T 55

La pâte

  • 300 g de farine de seigle
  • 200 g de farine T 55, et un peu pour fariner
  • 290 g d'eau minérale
  • 10 g de sel
  • le zeste d'un citron jaune, finement râpé
  • eau (1 bol)

Wartości odżywcze
na 1 pièce
Kalorie
2198 kJ / 521 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
110 g
Tłuszcz
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy