Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé complet (T110), et un peu pour fariner
- 200 g de farine de seigle
- 50 g de son d'avoine
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 c. à soupe de sirop d'agave
- 50 g de graines variées (lin, sésame, tournesol, courge...), et un peu pour la finition
- ½ c. à café de sel
- 450 g de lait fermenté
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 9898 kJ / 2365.7 kcal
- Białko
- 71.7 g
- Węglowodany
- 466.5 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 43.6 g
- Sód
- 2479.4 mg
Alternatywne przepisy
Pain moulé aux graines
3h 50min
Pain noir aux graines
2h 45min
Pain aux différents fruits secs
2 godz. 55 min
Pain énergie aux graines
7sa 25 dk
Pain aux fruits secs
3h 45min
Soda bread irlandais
45min
Taboulé de sarrasin
2 godz. 35 min
Pain d'épeautre aux graines
6 godz. 10 min
Pain au kamut et aux graines de lin
5h 15min
Carré au citron, miel et huile d'olive
2 godz. 30 min
Miche de petit épeautre
3h 35min
Pain moelleux, abricots, raisins au miel d'été
1 godz. 40 min