Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé complet (T110), et un peu pour fariner
- 200 g de farine de seigle
- 50 g de son d'avoine
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 c. à soupe de sirop d'agave
- 50 g de graines variées (lin, sésame, tournesol, courge...), et un peu pour la finition
- ½ c. à café de sel
- 450 g de lait fermenté
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 9898 kJ / 2365.7 kcal
- Białko
- 71.7 g
- Węglowodany
- 466.5 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 43.6 g
- Sód
- 2479.4 mg
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Pain complet
5h
Pain au curry
1h 15min
Soda bread irlandais
45min
Petits pains aux noix
4 Std. 30 Min
Pain complet vapeur
4u.
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Baguette à la farine d'épeautre
4h 20min
Pain viking au sésame
3u. 10min
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain complet au muesli
4h 5min