Wersje kompatybilne
Petit gâteau à l'orange amère et à l'huile d'olive
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange non traitée (zeste et jus)
- 80 g d'huile d'olive
- 2 œufs
- 160 g de confiture d'oranges amères
- 70 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 60 g de farine de riz bio
- 1 ½ c. à café de levure chimique sans gluten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1418.8 kJ / 340.2 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 280.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dundee cake (gâteau écossais)
3 godz. 5 min
Cake citron vert, gingembre et cerise
1 Std. 10 Min
Gâteau moelleux ricotta, citron vert et framboises
2h
Gâteau à l'orange
1h
Glace végane café-noix de coco, brownie et coulis au chocolat noir
9 godz. 30 min
Cake au café et aux noix
1 Std. 10 Min
Cake au citron vert
1h
Cake à la polenta au citron
1h 15min
Financier aux pommes façon tatin
55min
Cake aux miel, chocolat et amandes
1 Std. 10 Min
Gâteau aux noix
45min
Gâteau et sirop à l'orange
1h 15min