Wersje kompatybilne
Petit gâteau à l'orange amère et à l'huile d'olive
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange non traitée (zeste et jus)
- 80 g d'huile d'olive
- 2 œufs
- 160 g de confiture d'oranges amères
- 70 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 60 g de farine de riz bio
- 1 ½ c. à café de levure chimique sans gluten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1418.8 kJ / 340.2 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 280.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake poire-sarrasin
1h 15min
Financiers orange-noisette
20 Min
Cake aux poires très épicé
1h 10min
Cake aux fruits confits
4sa 30 dk
Couronne des rois espagnole
3h
Pâte à tartiner poire-vanille-gingembre
1 Std. 25 Min
Cake orange-pavot
1h 15min
Madeleines au citron
6 Std. 40 Min
Tartelettes aux fruits
1h 10min
Gâteau aux poires et aux amandes
1h 50min
Dundee cake (gâteau écossais)
3u. 5min
Cake weekend épicé à l'orange
55 Min