Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le levain
- 125 g de levain "chef" (voir "Conseils(s)")
- 65 g d'eau minérale
- 60 g de farine de seigle, et un peu pour fariner
La tourte
- 750 g de farine de seigle, et un peu pour fariner
- 675 g d'eau minérale
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 12615 kJ / 2993 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 617 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3 godz. 45 min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain cocotte seigle et épautre
2 godz. 40 min
Pain de seigle
5h
Pain au levain
17 Std.
Pain de seigle
4h 10 min
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain noir aux graines
2 Std. 45 Min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Miche de petit épeautre
3h 35min
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min
Mon pain de campagne maison
4h 40min