Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le levain
- 125 g de levain "chef" (voir "Conseils(s)")
- 65 g d'eau minérale
- 60 g de farine de seigle, et un peu pour fariner
La tourte
- 750 g de farine de seigle, et un peu pour fariner
- 675 g d'eau minérale
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 12615 kJ / 2993 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 617 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain noir aux graines
2h 45min
Pain au levain
8h
Pain de campagne
3h 45min
Pain de seigle
4h 10min
Dinner rolls anglais
3h 35min
Miche de petit épeautre
3h 35min
Pain au levain
17 Std.
Pain au levain biologique
5 godz. 5 min
Pain de campagne en cocotte
2hod. 10min
Pain aux différents fruits secs
2u. 55min
Pain cocotte seigle et épautre
2 Std. 40 Min