Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 étoiles de badiane (anis étoilé)
- 100 g de sucre en poudre
- 400 g de lait
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- 6 jaunes d'œufs
- 30 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 blanc d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1271.7 kJ / 304.8 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 120.2 mg
Alternatywne przepisy
Crème renversée au café
2u.
Salade d'araignée au chou et à la pomme
15min
Tarte poires et agrumes à la crème frangipane
2u.
Œufs au lait au citron
5h
Marbré sésame noir vapeur
1h 25min
Ricotta
16 Std. 15 Min
Taboulé aux fruits de mer
30min
Macédoine au saumon et mayonnaise légère
1u. 20min
Crème au chocolat, gelée de café
2h 25min
Tarte sucrée du Berry
1u.
Crème au café
2h 30min
Salade russe à la betterave
1h 10min