Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 étoiles de badiane (anis étoilé)
- 100 g de sucre en poudre
- 400 g de lait
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- 6 jaunes d'œufs
- 30 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 blanc d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1271.7 kJ / 304.8 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 120.2 mg
Alternatywne przepisy
Nice cream à la banane et vanille
12h 10min
Sorbet abricot-romarin et cookies aux dattes
12sa 30 dk
Langos au four avec yaourt à la grecque et fromage
30min
Brioche à la crème de whisky
3u. 35min
Vinaigrette aux légumes
10min
Financiers salés aux asperges et saumon sauce agrume
35min
Julekake (brioche norvégienne)
2 godz. 50 min
Fougasse mentonnaise
3u. 15min
Coulants au citron
1h
Crème dessert aux noisettes
2 Std. 40 Min
Crème dessert citron et menthe
2h 12min
Crème caramel et vanille
8 godz.