Glace anisée à la badiane

Glace anisée à la badiane

5.0 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
12 portions

Składniki

  • 2 étoiles de badiane (anis étoilé)
  • 100 g de sucre en poudre
  • 400 g de lait
  • 200 g de crème liquide 35% m.g.
  • 6 jaunes d'œufs
  • 30 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 1 blanc d'œuf

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 304.8 kcal / 1271.7 kJ
Białko 11.3 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 21.4 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Sód 120.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...