Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 200 g de beurre mou, et un peu pour le moule
- 150 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée de sel
- 400 g de farine de blé
- 1 c. à soupe de levure chimique
La garniture
- 700 g de pâte de coing, coupée en morceaux
- 70 g de vin doux sucré (Porto, Marsala par ex.)
- 1 blanc d'œuf, pour le brossage
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3448 kJ / 824 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 134 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake poire-sarrasin
1h 15min
Tartelettes aux figues
1 Std. 10 Min
Brioche espagnole
2 Std. 45 Min
Pâte à tartiner choco-noisette
25 min
Biscuits aux figues
1h 15min
Tarte aux mûres et cardamome
2h 25min
Kouign-amann aux pommes et myrtilles
24 Std.
Cake aux figues
1 Std. 10 Min
Cake orange-pavot
1h
Tarte aux figues, amandes et romarin
2 Std. 5 Min
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55 min
Confiture figue et vanille
40 Min