Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 200 g de beurre mou, et un peu pour le moule
- 150 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée de sel
- 400 g de farine de blé
- 1 c. à soupe de levure chimique
La garniture
- 700 g de pâte de coing, coupée en morceaux
- 70 g de vin doux sucré (Porto, Marsala par ex.)
- 1 blanc d'œuf, pour le brossage
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3448 kJ / 824 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 134 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelée de coing
1h
Clafoutis aux prunes
1h 15min
Cake au café et aux noix
1h 10min
Kouign-amann aux pommes et myrtilles
24h
Cake aux fruits secs
2h
Tarte aux abricots et aux amandes
1h 35 min
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5h 35min
Tarte aux cerises briochée
3h 25min
Cake aux abricots et au citron
55min
Gâteau aux noix
45min
Clafoutis aux cerises
45min
Brioche Nanterre
4h 15min