Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'eau minérale
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 200 g de farine de châtaigne
- 150 g de farine T 65, et un peu pouir fariner
- 10 g de sel
- 70 g de pignons de pin
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2205 kJ / 519 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 250 g
- Tłuszcz
- 61 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de seigle
2 godz. 40 min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain blanc en cocotte
3 godz. 15 min
Pain cocotte seigle et épautre
2 godz. 40 min
Pain de seigle
5h
Pain de seigle
4h 10 min
Pain à la farine d'épeautre
3h
Tourte auvergnate au seigle
4h 45min
Baguette à la farine d'épeautre
4 Std. 20 Min
Pain aux pruneaux
1 godz. 45 min
Pain noir aux graines
2 Std. 45 Min
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min