Sorbet citron-estragon et biscuits à la noisette

Sorbet citron-estragon et biscuits à la noisette

3.7 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 12 godz. 25 min
6 portions

Składniki

La veille
  • 2 citrons verts (zeste et jus)
  • 6 brins d'estragon frais équeutés
  • 300 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café d'agar-agar
  • 400 g d'eau
  • 2 citrons jaunes (le jus seulement)
Le jour même
  • 40 g de sucre en poudre
  • 100 g de noisettes en poudre
  • 1 blanc d'œuf
  • 10 g de liqueur d'amande

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 14.5 mg
Białko 3 g
Kalorie 1490.7 kJ / 355 kcal
Tłuszcz 10.5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 59.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...