Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau minérale
- 150 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 1 g de levure boulangère fraîche
- 350 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 150 g de farine de sarrasin
- 10 g de sel
- 100 g de noisettes
- 100 g de canneberges déshydratées
- 2 c. à soupe de graines de kasha (sarrasin grillé)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 10483 kJ / 2471 kcal
- Białko
- 78 g
- Węglowodany
- 517 g
- Tłuszcz
- 67 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre aux graines
6h 10 min
Pain noir aux graines
2h 45min
Baguette au sarrasin
15 Std. 25 Min
Pain de seigle
4j 10 menit
Pain aux céréales, abricots et figues
2h 15min
Pain brioché à la fleur d'oranger
3h 15min
Petits pains aux noix
4h 30min
Pain moulé aux graines
3 Std. 50 Min
Pain au sarrasin et aux graines
2 godz. 35 min
Pain cocotte seigle et épautre
2 godz. 40 min
Pain moelleux, abricots, raisins au miel d'été
1 Std. 40 Min
Petits pains de seigle
12h