Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 400 g de patate douce, en cubes
- 320 g d'eau minérale
- 1 c. à soupe de miel
- 125 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s")
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine T 65, et un peu pour fariner
- 150 g de farine de petit épeautre
- 20 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 11515 kJ / 2715 kcal
- Białko
- 98 g
- Węglowodany
- 540 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain complet vapeur
4 Std.
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 Std. 20 Min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Baguette au sarrasin
15h 25min
Pain croustillant à l’épeautre
2h
Pain au levain
17h
Pain de seigle
4h 10min
Petits pains aux figues
3 Std. 40 Min
Pain au maïs portugais
5h
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Miche de petit épeautre
3 Std. 35 Min