Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 400 g de patate douce, en cubes
- 320 g d'eau minérale
- 1 c. à soupe de miel
- 125 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s")
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine T 65, et un peu pour fariner
- 150 g de farine de petit épeautre
- 20 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 11515 kJ / 2715 kcal
- Białko
- 98 g
- Węglowodany
- 540 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au yaourt
1h 50min
Pain aux pruneaux
1 godz. 45 min
Pain au thym
1h 15min
Brioche au lait de coco
3h 10min
Pain de seigle
4hod. 10min
Pain aux châtaignes
3h 45min
Miche de petit épeautre
3h 35min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Pain au levain
17h
Pain cocotte seigle et épautre
2 godz. 40 min
Pain maison au maïs
2sa 30 dk