Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de farine de blé, type 45 ou 55, et un peu pour fariner
- 100 g de farine de seigle
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 340 g d'eau
- 1 ½ - 2 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
3 godz.
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 godz. 10 min
Pain de campagne
3 godz. 45 min
Pain de seigle
4 godz. 10 min
Pain brioché à la fleur d'oranger
3 godz. 15 min
Petits pains aux noix
4 godz. 30 min
Pain moulé aux graines
3 godz. 50 min
Pain de campagne en cocotte
2 godz. 10 min
Petits pains à pique-nique
2 godz. 35 min
Pain cocotte seigle et épautre
2 godz. 40 min
Pain moelleux, abricots, raisins au miel d'été
1 godz. 40 min
Baguette tradition
15 godz. 25 min