Pain de seigle

Pain de seigle

3.6 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
1 pièce

Składniki

La poolish
  • 10 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 100 g d'eau minérale
  • 5 g de sucre en poudre
  • 100 g de farine T 55
La pâte
  • 400 g de farine de seigle
  • 100 g de farine T 55, et un peu pour fariner
  • 275 g d'eau minérale
  • 10 g de sel
  • eau (1 bol)

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 2076 kcal / 8750 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 137 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...