Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La poolish
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g d'eau minérale
- 5 g de sucre en poudre
- 100 g de farine T 55
La pâte
- 400 g de farine de seigle
- 100 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 275 g d'eau minérale
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 8750 kJ / 2076 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 137 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain noir aux graines
2sa 45 dk
Baguette au sarrasin
15 godz. 25 min
Pain de mie moelleux
4sa 15 dk
Pain de campagne
3 Std. 45 Min
Miche de petit épeautre
3h 35min
Tourte auvergnate au seigle
4h 45min
Pain express au sésame
1h 15min
Pain au levain
17sa
Pain cocotte seigle et épautre
2 godz. 40 min
Petits pains de seigle
12 Std.
Mon pain de campagne maison
4h 40min