Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau minérale
- 7 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 450 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 50 g de cacao en poudre non sucré
- 20 g de sucre en poudre
- 10 g de sel
- 150 g de chocolat noir, haché
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 7385 kJ / 1749 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 435 g
- Tłuszcz
- 64 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10min
Baguette viennoise
2h 30min
Brioche au lait de coco
3h 10min
Petits pains aux pépites de chocolat
4h 10min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Petits pains au lait
1 Std. 45 Min
Scones à la vanille
35min
Pain express au sésame
1h 15min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 Std. 20 Min
Viennoises au chocolat
2h 50min
Petites gâches au chocolat au lait
15h 10min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min