Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g de pâte d'amande, coupée en morceaux
- ½ - 1 c. à café d'extrait naturel d'amande
- 60 g d'amandes en poudre (voir "Conseil(s)")
- 1 blanc d'œuf
- 60 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes effilées
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 468.3 kJ / 111.9 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 3.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits chocolatés au beurre
1 Std.
Tarte amandine aux pommes et poires
50 Min
Biscuits au citron
55min
Tuiles à la noix de coco et au sésame
30 Min
Croquets aux noix de pécan
55min
Biscuits aux épices et à l'orange
50 Min
Brioche suisse chocolat-speculoos
3h 35min
Cannelés à la fleur d'oranger
14h
Rolls au crémeux citron
2 Std. 45 Min
Gâteau noix-chocolat
2 Std. 45 Min
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1 Std. 30 Min
Muffins aux fruits rouges
30 Min