Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g de pâte d'amande, coupée en morceaux
- ½ - 1 c. à café d'extrait naturel d'amande
- 60 g d'amandes en poudre (voir "Conseil(s)")
- 1 blanc d'œuf
- 60 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes effilées
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 468.3 kJ / 111.9 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 3.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Diamants cacao-tonka
35min
Gâteau roulé au café
2 godz. 30 min
Fiadone au citron
3 Std. 50 Min
Biscuits chocolat et sésame
40 Min
Craquelins aux pistaches
30 min
Brioche des rois citron et fève tonka
4h 30 min
Biscuits aux épices et à l'orange
50min
Croustillants à la noisette
45 min
Moelleux banane coco chocolat
20 min
Tarte à la marmelade d'oranges
2 godz.
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55 min
Quatre-quarts coco-citron vert
1h 5min