
Wersje kompatybilne
Mille-feuille des Rois au citron vert, passion et mangue
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème pâtissière à l'amande (la veille)
- 500 g de lait
- 70 g de sucre en poudre
- 2 gouttes d'extrait naturel d'amande
- 35 g de fécule de maïs
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- le zeste d'1½ citrons verts non traités
La pâte feuilletée (le jour même)
- 200 g de beurre coupé en cubes de 1 cm et congelés
- 200 g de farine et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- 2 pincées de sucre en poudre
- 2 pincées de sel
- sucre glace
Le dressage
- 1 fruit de la Passion la pulpe seulement
- 300 g de mangue mûre en cubes
- sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 552.3 kcal / 2310.9 kJ
- Białko
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 33.7 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.1 g
- Sód
- 128.1 mg