Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine de blé T 45, et un peu pour le plan de travail
- 150 g de sucre en poudre
- 5 g de sel
- 2 œufs, dont 1 battu
- 35 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 150 g de beurre mou
- 1 c. à soupe bombée de cannelle en poudre
- 2 c. à soupe de sucre en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2201.3 kJ / 526.1 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 63.8 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 394.6 mg
Alternatywne przepisy
Buns à la cannelle
5h
Brioches roulées salées
4h 45 min
Couronne de l'Avent
1 Std.
Brioche tressée
14h 40min
Porridge aux fruits rouges
15 Min
Cake pomme et cannelle
55min
Kouglof alsacien
17h 10min
Babka chocolat-caramel
3u.
Galettes de pomme de terre
45min
Tarte aux cerises briochée
3 Std. 25 Min
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1h 50min
Muffins aux fruits rouges
30 Min