Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau minérale
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 100 g de farine de seigle
- 150 g de farine de blé complet T 130
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 7400 kJ / 1745 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 354 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pains aux noix
4h 30 min
Baguette tradition
15h 25min
Pain de mie moelleux
4 godz. 15 min
Pain express au sésame
1hod. 15min
Baguette au sarrasin
15h 25min
Pain maison au maïs
2 godz. 30 min
Pain moulé aux graines
3 Std. 50 Min
Pain au levain
17sa
Pain de seigle
4 Std. 10 Min
Mon pain de campagne maison
4h 40 min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 Std. 20 Min
Pain complet
16h