Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau minérale
- 100 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 3 g de levure boulangère fraîche
- 350 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 150 g de farine de sarrasin
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2738 kJ / 645 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Pain de campagne
3 Std. 45 Min
Pain de seigle
4 Std. 10 Min
Baguette en épis au sésame
15h 45 min
Miche de petit épeautre
3 godz. 35 min
Bagel sucré chocolat blanc et amandes
4 Std. 10 Min
Pain moulé aux graines
3h 50min
Tourte auvergnate au seigle
4h 45min
Pain au sarrasin et aux graines
2u. 35min
Pain au levain
17 Std.
Petits pains de seigle
12h
Baguette tradition
15h 25min