Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau minérale
- 100 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 3 g de levure boulangère fraîche
- 350 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 150 g de farine de sarrasin
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2738 kJ / 645 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3 godz. 45 min
Pain d'épeautre aux graines
6 godz. 10 min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 godz. 10 min
Soupe de lentilles blondes avec boulettes de poulet et crème solero
40min
Pain polka pistaches-abricots-noisettes
3u. 50min
Pain au levain
17 Std.
Pain de seigle
4 Std. 10 Min
Pains de seigle au citron
3u. 50min
Miche de petit épeautre
3 godz. 35 min
Mon pain de campagne maison
4 Std. 40 Min
Pain aux céréales, abricots et figues
2h 15min
Pain au levain
8h