Mont-Blanc en bombe glacée

Mont-Blanc en bombe glacée

5.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • 4 jaunes d'œufs
  • 197 g de sucre en poudre
  • 200 g de lait
  • 1 ½ gousses de vanille
  • 250 g de crème de marrons
  • 150 g de cassis frais
  • 1 g d'agar-agar
  • 70 g de beurre ramolli
  • 55 g de cassonade
  • 1 pincée de fleur de sel
  • 4 blancs d'œufs
  • 60 g de farine de blé
  • ½ c. à café de levure chimique
  • 80 g de marrons glacés en petits dés
  • 50 g d'eau

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 527 kcal / 2216 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 91 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...