Chiffon cake à l'orange

Chiffon cake à l'orange

4.4 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 parts

Składniki

Le gâteau éponge
  • 1 orange (environ 200 g), zeste, jus et pulpe
  • 4 œufs
  • ¼ c. à café de sel
  • 40 g de sucre en poudre
  • 30 g de farine de blé
    30 g de fécule de maïs
  • 20 g de fécule de maïs
  • 5 g de levure chimique
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 25 g d'huile végétale
La crème à l'orange
  • 1 œuf
  • 50 g de beurre coupé en morceaux
  • 40 g de sucre en poudre
L'assemblage du gâteau
  • 1 c. à soupe de sucre glace (facultatif)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 186.5 kcal / 780.4 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 10.9 g
Węglowodany 18.3 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 161.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...