Urządzenia i Akcesoria
Lody jagodowe z jogurtem kokosowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
-
300 g borówek amerykańskich, świeżych300 g jagód, świeżych (patrz wskazówka)
-
1 banan pokrojony w 5 mm plastry (ok. 120 g)
-
15 g syropu klonowego (opcjonalnie)
-
150 g jogurtu kokosowego (patrz wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
4.5 mg
Białko
1 g
Kalorie
317 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chałka wegańska z suszonymi owocami
2 godz. 30 min
Sorbet z cukinii i cytryny
8 godz. 10 min
Napar ze skórki pomarańczowej i cytrynowej
25 min
Lody truskawkowo-bazyliowe
10 min
Jogurtowe lody z owocami jagodowymi
8 godz. 10 min
Sernikowy tort lodowy z truskawkami
9 godz. 10 min
Lody truskawkowo-jogurtowe
25 min
Sorbet z owoców leśnych
1 min
Lody wiśniowo-bananowe
10 min
Sorbet jagodowy z miętą
30 min
Lody bananowe (jednoskładnikowe)
8 godz. 5 min
Lody malinowe na jogurcie kokosowym
10 min