Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto kakaowe z orzechami
-
150 g masła miękkiego, podzielonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
6 jajek
-
300 g orzechów, mieszanych np. migdałów ze skórką, orzechów włoskich, orzechów laskowych, ze skórką, pistacji niesolonych
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
80 - 100 g cukru
Kakaowy krem orzechowy
-
50 g cukru pudru (patrz wskazówka)
-
5 - 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
50 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
-
100 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
orzechy, całe, mieszane do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
145.5 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
1586 kJ /
379.1 kcal
Tłuszcz
31.1 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
19.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cynamonki na parze
50 min
Bezglutenowe tortille z soczewicy
3 godz. 40 min
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
1 godz. 20 min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)
4 godz.
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
3 godz. 45 min
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
1 godz. 30 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 godz. 30 min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min