Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto kakaowe z orzechami
-
150 g masła miękkiego, podzielonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
6 jajek
-
300 g orzechów, mieszanych np. migdałów ze skórką, orzechów włoskich, orzechów laskowych, ze skórką, pistacji niesolonych
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
80 - 100 g cukru
Kakaowy krem orzechowy
-
50 g cukru pudru (patrz wskazówka)
-
5 - 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
50 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
-
100 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
orzechy, całe, mieszane do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
379.1 kcal /
1586 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
31.1 g
Węglowodany
19.7 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Sód
145.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Chleb bezglutenowy
3 godz. 20 min
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 godz. 30 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
35 min
Krem czekoladowy z serka wiejskiego
4 min
Sernik baklava
7 godz.
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
1 godz. 30 min
Migdałowe ciasto z tahini
1 godz. 30 min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1 godz. 10 min
Przyprawa do potraw z dyni
5 min
Wietnamska kokosowa kawa mrożona
7 min
Ciasto na parze z borówkami z kremem cytrynowym
5 godz.