Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami

4.8 16 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 kawałków

Składniki

Ciasto kakaowe z orzechami
  • 150 g masła miękkiego, podzielonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 6 jajek
  • 300 g orzechów, mieszanych np. migdałów ze skórką, orzechów włoskich, orzechów laskowych, ze skórką, pistacji niesolonych
  • 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 80 - 100 g cukru
Kakaowy krem orzechowy
  • 50 g cukru pudru (patrz wskazówka)
  • 5 - 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 50 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
  • 100 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • orzechy, całe, mieszane do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 379.1 kcal / 1586 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 31.1 g
Węglowodany 19.7 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Sód 145.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...