Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto kakaowe z orzechami
-
masła miękkiego, podzielonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia150 g
-
jajek6
-
orzechów, mieszanych np. migdałów ze skórką, orzechów włoskich, orzechów laskowych, ze skórką, pistacji niesolonych300 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego20 g
-
cukru80 - 100 g
Kakaowy krem orzechowy
-
cukru pudru (patrz wskazówka)50 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego5 - 10 g
-
masła orzechowego (patrz wskazówka)50 g
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki100 g
-
orzechy, całe, mieszane do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
379.1 kcal /
1586 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
31.1 g
Węglowodany
19.7 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Sód
145.5 mg