
Urządzenia i Akcesoria
Babeczki brownie z dynią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
130 - 150 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
90 - 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
350 g wody
-
200 g miąższu dyni (np. piżmowej, hokkaido), pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
-
2 jajka w temp. pokojowej
-
180 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
-
20 g oleju rzepakowego
-
80 g mąki owsianej (patrz wskazówka)
-
100 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
150 kcal /
627.7 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
6.6 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
169 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 godz. 5 min
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1 godz.
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 godz. 15 min
Pełnoziarniste muffinki piernikowe
2 godz. 5 min
Muffiny buraczano-czekoladowe
30 min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min
Babeczki marchewkowo-kokosowe
1 godz. 25 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 min
Muffiny à la Snickers® z czekoladą i orzeszkami ziemnymi
40 min
Intensywnie czekoladowe babeczki (bez cukru)
45 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min