Urządzenia i Akcesoria
Babeczki brownie z dynią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
130 - 150 g ksylitolu, (patrz wskazówka)130 - 150 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
90 - 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
350 g wody
-
200 g miąższu dyni (np. piżmowej, hokkaido), pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
-
2 jajka w temp. pokojowej
-
180 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
-
20 g oleju rzepakowego
-
80 g mąki owsianej (patrz wskazówka)
-
100 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
169 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
627.7 kJ /
150 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1 godz.
Czekoladowe muffinki z czerstwego pieczywa
1 godz. 15 min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 godz.
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 godz. 5 min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1 godz. 5 min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 godz. 10 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 min
Babeczki leśny mech
2 godz. 50 min
Muffiny mocy
55 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 godz.