
Urządzenia i Akcesoria
Babeczki brownie z dynią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
130 - 150 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
90 - 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
350 g wody
-
200 g miąższu dyni (np. piżmowej, hokkaido), pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
-
2 jajka w temp. pokojowej
-
180 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
-
20 g oleju rzepakowego
-
80 g mąki owsianej (patrz wskazówka)
-
100 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
150 kcal /
627.7 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
6.6 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
169 mg