Urządzenia i Akcesoria
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
10 sztuk
Składniki
-
45 g moreli suszonych, bez pestek
-
60 g rodzynek (patrz wariant)
-
60 g fig, suszonych (patrz wariant)
-
130 g wody plus dodatkowa ilość do pieczenia
-
160 g mleka
-
160 g jogurtu greckiego
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżka cukru trzcinowego, nierafinowanego1 łyżka miodu
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
600 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
251.3 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1315.5 kJ /
314.4 kcal
Tłuszcz
3.4 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
62.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DRUGIE ŚNIADANIA CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chrupkie pieczywo żurawinowo-kokosowe
2 Std. 15 Min
Bułki maślane z ziarnami
2 Std.
Pełnoziarniste wytrawne krakersy
3 Std.
Chleb turecki z rodzynkami (żulik)
3 Std. 40 Min
Bułeczki z batatów
3 Std. 20 Min
Bawarski chleb preclowy
2 Std.
Świderki z makiem
2 Std. 10 Min
Podłużne bułki pszenne
3 Std. 30 Min
Mleczne bułki do odrywania
4 Std.
Orzechowe świderki
2 Std. 30 Min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 Std. 40 Min
Mleczne bułeczki z żurawiną
3 Std. 5 Min