Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowy sos winegret
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
1 słoik
Składniki
-
60 g oliwy z oliwek
-
250 g truskawek, świeżych bez szypułek, przekrojonych na pół
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżka czerwonego octu winnego
-
2 łyżki miodu płynnego
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
644.4 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
3169.3 kJ /
757.5 kcal
Tłuszcz
60.4 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
58.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Owoce jagodowe
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Świąteczne tartaletki
1 godz.
Brzoskwiniowa melba (lodowy deser owocowy)
35 min
Brzoskwiniowa mrożona herbata
2 godz. 25 min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 min
Affogato bananowe z kawą zbożową
12 godz. 40 min
Chlebek maślany z kremem chantillly i sosem malinowym
1 godz. 40 min
Sushi tacos
1 godz. 15 min
Wrapy z łososiem i jajkiem
45 min
Sałatka z komosą ryżową (quinoa), batatem, szpinakiem i jabłkiem
25 min
Kokosowe bao z krewetkami
1 godz. 40 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.