Truskawkowy sos winegret

Truskawkowy sos winegret

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
1 słoik

Składniki

  • 60 g oliwy z oliwek
  • 250 g truskawek, świeżych bez szypułek, przekrojonych na pół
  • 60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • 2 łyżki miodu płynnego
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli

Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 644.4 mg
Białko 2.3 g
Kalorie 3169.3 kJ / 757.5 kcal
Tłuszcz 60.4 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Węglowodany 58.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...