Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowy sos winegret
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
1 słoik
Składniki
-
60 g oliwy z oliwek
-
250 g truskawek, świeżych bez szypułek, przekrojonych na pół
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżka czerwonego octu winnego
-
2 łyżki miodu płynnego
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
644.4 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
3169.3 kJ /
757.5 kcal
Tłuszcz
60.4 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
58.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Owoce jagodowe
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1 godz.
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM5)
20 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 godz. 15 min
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 min
Jajeczne gałki oczne na Halloween
15 min
Posypka z pestek dyni (zero waste)
40 min
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM7, TM6)
40 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM6, TM7)
15 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
30 min
Mini shakshuki z fetą
20 min