
Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowy sos winegret
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
1 słoik
Składniki
-
60 g oliwy z oliwek
-
250 g truskawek, świeżych bez szypułek, przekrojonych na pół
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżka czerwonego octu winnego
-
2 łyżki miodu płynnego
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
644.4 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
3169.3 kJ /
757.5 kcal
Tłuszcz
60.4 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
58.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Owoce jagodowe
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Likier pistacjowy
2h 30min
Ciasto na parze z borówkami z kremem cytrynowym
5h
Liczi martini
35min
Comber z sarny (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z knedlami, dynią, sosem grzybowym i żurawinowym chutneyem
2h 30min
Pieczony kurczak z warzywami
1h 45min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1h
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1h 30min
Zupa grochowa z kiełbaskami
1h 45min
Kanapki rainbow (TM5)
40min
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1h
Mieszanka do wypieku chleba pełnoziarnistego z sezamem i makiem
10min
Bułki orkiszowe z posypką
14h 30min