Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowy sos winegret
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
1 słoik
Składniki
-
60 g oliwy z oliwek
-
250 g truskawek, świeżych bez szypułek, przekrojonych na pół
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżka czerwonego octu winnego
-
2 łyżki miodu płynnego
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
644.4 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
3169.3 kJ /
757.5 kcal
Tłuszcz
60.4 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
58.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Owoce jagodowe
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Aperol slush
5 min
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40 min
Tropikalny moktajl
10 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1 godz.
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz.
Kurczak w sosie pomidorowo-cebulowym
1 godz. 35 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Czeskie knedliki z jagodami
45 min
Tarta limonkowa (Key Lime Pie)
4 godz.
Jajecznica na parze
15 min