
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowa choinka z pesto
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
mleka250 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia60 g
-
mąki pszennej500 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
jajko1
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
Pesto szpinakowe
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
ząbki czosnku2
-
liści szpinaku baby, świeżych40 g
-
liści bazylii, świeżych20 g
-
orzechów włoskich, łuskanych20 g
-
oliwy z oliwek70 g
-
soli (opcjonalnie)½ łyżeczki
Wykończenie
-
mąka pszenna do oprószenia
-
jajko roztrzepane1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
295.3 kcal /
1235.4 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
14.2 g
Węglowodany
32.8 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
268.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wieniec adwentowy
1 godz. 25 min
Imprezowa gwiazda z pesto
2 godz. 30 min
Rozeta pizzowa do odrywania
1 godz. 45 min
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40 min
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2 godz.
Małpi chlebek à la pizza
1 godz. 50 min
Chlebek-choinka do odrywania
2 godz. 10 min
Chlebek do odrywania z serem
1 godz. 50 min
Drożdżowa choinka z białym makiem
1 godz. 50 min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1 godz. 50 min
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2 godz. 20 min
Tarta z gruszkami i serem brie
1 godz. 25 min