Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowa choinka z pesto
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
250 g mleka
-
60 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
500 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 jajko
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
Pesto szpinakowe
-
40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
40 g liści szpinaku baby, świeżych
-
20 g liści bazylii, świeżych
-
20 g orzechów włoskich, łuskanych
-
70 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli (opcjonalnie)
Wykończenie
-
mąka pszenna do oprószenia
-
1 jajko roztrzepane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
268.8 mg
Białko
9 g
Kalorie
1235.4 kJ /
295.3 kcal
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
32.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chlebek-choinka do odrywania
2óra 10p
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2óra 10p
Galette z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1óra 20p
Paluszki z serem i ziołami
40p
Imprezowa gwiazda z pesto
2óra 30p
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40p
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2óra
Małpi chlebek à la pizza
1óra 50p
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2óra 30p
Rogaliki à la pizza
1óra 5p
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1óra 50p
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
2óra 25p