Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 310 g zimnej wody
- 1 mały kawałek drożdży świeżych, wielkości ziarna grochu (1 g)
- 350 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 75 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
- 50 g mąki orkiszowej, razowej
- 25 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
- 2 łyżeczki soli
- 10 g oliwy z oliwek
Pieczenie
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 20 g koncentratu pomidorowego
- 10 g kremu balsamicznego
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 szczypty cukru
- mąka pszenna chlebowa, typu 650-750, do oprószenia
- 2 pomidory, pokrojone w plastry
- 2 kulki sera mozzarella (125 g każda), odsączone, pokrojone w plastry
- 16 zielonych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2610.7 kJ / 624 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 102.4 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 1884.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6)
1h 20min
Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6)
25min
Pieczywo maca
50min
Pizza rzymska
24h
Pasta Vodka z wegetariańskimi klopsikami
45 Min
Włoskie grissini
2 Std.
Szybka pizza neapolitańska
50min
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1hod. 55min
Placek czosnkowo-serowy
2 Std.
Paluszki z serem i ziołami
40min
Pizza marinara
1小时 35 分钟
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30min