
Urządzenia i Akcesoria
Borówki pod kruszonką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
120 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 kawałek skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (ok. 3 x 1 cm)
-
50 g płatków owsianych błyskawicznych lub górskich
-
150 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
-
500 g borówek amerykańskich
-
50 g czerwonego wina (patrz wariant)
-
lody waniliowe do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
539.4 kcal /
2256.6 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
70.2 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Sód
47.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Katalog świąteczny
25 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM6)
6 godz. 10 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM5)
1 godz. 15 min
Tarta z jabłkami (TM5)
1 godz.
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
1 godz.
Tarta z marmoladą pigwową
50 min
Timbale cytrynowe z sosem malinowym
2 godz. 20 min
Dekonstruowana tarta z truskawkami i kremem waniliowym
6 godz. 25 min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM5)
35 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.