Borówki pod kruszonką

Borówki pod kruszonką

4.8 83 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 120 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 kawałek skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (ok. 3 x 1 cm)
  • 50 g płatków owsianych błyskawicznych lub górskich
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 szczypta soli
  • 500 g borówek amerykańskich
  • 50 g czerwonego wina (patrz wariant)
    50 g wina Porto, (patrz wariant)
  • lody waniliowe do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 539.4 kcal / 2256.6 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 70.2 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Sód 47.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...