Różowe bułki z czarnuszką
TM6 TM5

Różowe bułki z czarnuszką

4.9 (505 ocen)

Składniki

  • 200 - 220 g czerwonych buraków, gotowanych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g wody, letniej
  • 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 2 jajka
  • 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 1 ½ łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka)
  • 10 g syropu z agawy
    lub 10 g miodu
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki mleka
  • czarnuszka, do posypania bułek

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1068 kJ / 255 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
42 g
Tłuszcz
7 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
1.8 g
Sód
225 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy