Różowe bułki z czarnuszką

Różowe bułki z czarnuszką

4.9 571 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
10 sztuk

Składniki

  • czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
    200 - 220 g
  • wody letniej
    100 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    500 g
  • jajka
    2
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    50 g
  • syropu z agawy
    10 g
    10 g miodu
  • drożdży świeżych pokruszonych
    15 g
    1 ½ łyżeczki suchych drożdży, pokruszonych
  • soli
    1 łyżeczka
  • czarnuszka do posypania bułek
  • mleka
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 255 kcal / 1068 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 225 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...