
Urządzenia i Akcesoria
Różowe bułki z czarnuszką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
10 sztuk
Składniki
-
czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)200 - 220 g
-
wody letniej100 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g
-
jajka2
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski50 g
-
syropu z agawy10 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
soli1 łyżeczka
-
czarnuszka do posypania bułek
-
mleka2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
255 kcal /
1068 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
225 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Kanapki z gofrów szpinakowych
45 min
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
12 godz. 35 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.
Chlebek buraczany z za'atarem
1 godz. 55 min
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2 godz. 40 min
Zielony chleb ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Bułki wielozbożowe z orzechami
3 godz. 40 min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Rogale śniadaniowe
2 godz. 10 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Chleb jogurtowy
3 godz.