Urządzenia i Akcesoria
Tartaletki z kremem czekoladowym z awokado
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 sztuk
Składniki
Ciasto na tartaletki
-
80 g płatków owsianych, górskich
-
80 g wiórków kokosowych
-
1 jajko
-
60 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
30 g syropu klonowego
Krem czekoladowy z awokado
-
20 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
40 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao
-
120 g awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
120 g banana, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
5 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
20 g syropu klonowego
-
sok z limonki z ½ szt.
-
1 kiwi pokrojone w plastry, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
23 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1540 kJ /
368 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
15.6 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piernikowe trifle z wiśniami
20 min
Wegańskie lody czekoladowe
7 godz.
Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa
2 godz. 30 min
Kulki witalności
25 min
Mazurek bezglutenowy
2 godz. 15 min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5 godz.
Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)
4 godz.
Owsiane batoniki z batatami
55 min
Bezglutenowy tort orzechowy z kremem kawowym
1 godz. 50 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 godz.
Tort cappuccino z chrupką z białej czekolady
48 godz.