
Urządzenia i Akcesoria
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 sztuk
Składniki
-
220 g mleka
-
100 g cukru
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
80 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
250 g pigwy obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g masy marcepanowej pokrojonej na kawałki
-
50 g rodzynek
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
431 kcal /
1803.5 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
13.8 g
Węglowodany
68.9 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
40.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska