
Urządzenia i Akcesoria
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 sztuk
Składniki
-
mleka220 g
-
cukru100 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia80 g
-
jajko1
-
soli1 szczypta
-
migdałów, blanszowanych50 g
-
pigwy obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)250 g
-
masy marcepanowej pokrojonej na kawałki100 g
-
rodzynek50 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego50 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
431 kcal /
1803.5 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
13.8 g
Węglowodany
68.9 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
40.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mazurek cytrynowy
2 godz.
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 godz. 5 min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6)
1 godz. 40 min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Babka drożdżowa z rodzynkami
6 godz.
Ciasto Stollen o smaku grzanego wina
2 godz. 45 min
Brioszka „korona” z likierem
5 godz.
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 godz. 15 min
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
3 godz. 20 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min
Wieniec orkiszowy
4 godz.