
Urządzenia i Akcesoria
Świąteczne ciasto Stollen z twarogiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 kawałków
Składniki
-
drożdży świeżych pokruszonych50 g
-
mleka30 g
-
cukru155 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650, plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 - 1 ½ łyżeczki
-
soli1 szczypta
-
żółtka3
-
twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki200 g
-
rodzynek100 g
-
migdałów, ze skórką50 g
-
orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką50 g
-
rumu (opcjonalnie)1 łyżka
-
owoców kandyzowanych, mieszanych, w kawałkach50 g
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek50 g
-
masła pokrojonego na kawałki120 g
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
196.7 kcal /
822.9 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
23.3 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
34.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sernik baklava
7 godz.
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
2 godz. 55 min
Wieniec adwentowy
1 godz. 25 min
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 min
Mango Tango (koktajl kawowo-owocowy)
10 min
Ciastka z kremem orzechowym
1 godz. 20 min
Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
6 godz. 30 min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.