Szampański crème brûlée z biszkoptami

Szampański crème brûlée z biszkoptami

3.9 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porcje

Składniki

  • 60 g cukru
  • 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 80 g szampana
    80 g wina musującego, typu Prosecco
  • 4 żółtka
  • 8 biszkoptów lady fingers (patrz wskazówka)
  • 3 łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 79.9 mg
Białko 6.6 g
Kalorie 2378.6 kJ / 568.5 kcal
Tłuszcz 42.6 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Węglowodany 38.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...