Urządzenia i Akcesoria
Szampański crème brûlée z biszkoptami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porcje
Składniki
-
60 g cukru
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
80 g wina musującego, typu Prosecco80 g szampana
-
4 żółtka
-
8 biszkoptów lady fingers (patrz wskazówka)
-
3 łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
79.9 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
2378.6 kJ /
568.5 kcal
Tłuszcz
42.6 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
25 g
Węglowodany
38.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZAMPAŃSKIE PRZYJĘCIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45min
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM6, TM7)
1h 50min
Tiramisu truskawkowe
3h 35min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6, TM7)
2h 15min
Krem sułtański
2h 15min
Crème brûlée
2h 30min
Babka pistacjowa z palonym masłem
3h 40min
Millefeuille (ciasto tysiąca płatków) z kremem czekoladowym i orzechami w karmelu
3h 50min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1h 10min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3h 10min
Świąteczne tiramisu
5h 25min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6, TM7)
35min