Urządzenia i Akcesoria
Szampański crème brûlée z biszkoptami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porcje
Składniki
-
60 g cukru
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
80 g wina musującego, typu Prosecco80 g szampana
-
4 żółtka
-
8 biszkoptów lady fingers (patrz wskazówka)
-
3 łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
79.9 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
2378.6 kJ /
568.5 kcal
Tłuszcz
42.6 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
25 g
Węglowodany
38.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZAMPAŃSKIE PRZYJĘCIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Skandynawskie bułeczki z nadzieniem marcepanowym (Semlor)
2 Std. 30 Min
Crème brûlée
2 Std. 30 Min
Mini Paris-Brest
10 Std. 40 Min
Portugalski crème brûlée
25 Min
Sałatka z preclami w parmezanowych miseczkach
1 Std. 30 Min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 Std. 40 Min
Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą
55 Min
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
3 Std. 40 Min
Jagodowe frappuccino
3 Std. 25 Min
Serniczki pistacjowe z mango
2 Std. 30 Min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 Std. 10 Min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM5)
35 Min