Urządzenia i Akcesoria
Szampański crème brûlée z biszkoptami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porcje
Składniki
-
60 g cukru
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
80 g wina musującego, typu Prosecco80 g szampana
-
4 żółtka
-
8 biszkoptów lady fingers (patrz wskazówka)
-
3 łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
79.9 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
2378.6 kJ /
568.5 kcal
Tłuszcz
42.6 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
25 g
Węglowodany
38.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZAMPAŃSKIE PRZYJĘCIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cytrusowa Margarita
10 min
Krem sułtański
2 godz. 15 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Szafranowe risotto z pianką cukiniową i pudrem z boczku
5 godz. 15 min
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
3 godz. 40 min
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3 godz.
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1 godz.
Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji
45 min
Ciasto Stollen o smaku grzanego wina
2 godz. 45 min
Placki ziemniaczane (rösti) z musem jabłkowym
40 min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min