Urządzenia i Akcesoria
Szampański crème brûlée z biszkoptami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porcje
Składniki
-
60 g cukru
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
80 g wina musującego, typu Prosecco80 g szampana
-
4 żółtka
-
8 biszkoptów lady fingers (patrz wskazówka)
-
3 łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
79.9 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
2378.6 kJ /
568.5 kcal
Tłuszcz
42.6 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
25 g
Węglowodany
38.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZAMPAŃSKIE PRZYJĘCIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta tatin
2 godz.
Tort tiramisu bez pieczenia
7 godz. 30 min
Naleśniki à la Suzette
55 min
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Bombardino
15 min
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
Buraki à la Wellington
3 godz.
Orzechowe ravioli z szampańskim sosem
1 godz. 30 min
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
1 godz. 50 min
Szarlotka w kokilkach
1 godz.
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Omlet austriacki z sosem truskawkowym
1 godz.