
Urządzenia i Akcesoria
Tarta jeżynowa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia100 g
-
pomarańczy ekologicznej½
-
laski wanilii pokrojonej na kawałki½
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego120 g
-
ciastek amaretti (patrz wskazówka)100 g
-
mąki orkiszowej, białej200 g
-
wody120 g
-
soli1 szczypta
-
żelatyny w proszku25 g
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
jeżyn, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji500 g
-
jogurtu naturalnego200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
286 kcal /
1195 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
33 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI III
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Rolada z mięsa mielonego ze szpinakiem i ziemniakami; Tarta z kremem i owocami jagodowymi
1 godz. 20 min
Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa
1 godz. 40 min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 godz. 30 min
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2 godz. 50 min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2 godz. 50 min
Lasagne z cukinii i szynki (bez glutenu)
1 godz. 30 min
Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa
2 godz. 30 min
Paj (pie) z jeżynami
1 godz. 35 min
Tarta cytrynowa z bezą
2 godz. 30 min
Sernik straciatella z malinami (Charlotte Russe)
3 godz.
Tartaletki z truskawkami
1 godz. 20 min
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2 godz. 30 min