Urządzenia i Akcesoria
Ciastka z migdałami i gorzką czekoladą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk
Składniki
-
50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
100 g migdałów, ze skórką
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
20 g mleka plus dodatkowo 1 łyżka
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
100 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
15 g ziaren sezamu, białego prażonych
-
1 jajko
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
152.4 mg
Białko
7 g
Kalorie
892 kJ /
213 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Węglowodany
17.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER III/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
2 godz. 20 min
Ciasteczka „ze wszystkim”
50 min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 min
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
1 godz. 50 min
Chrupkie pieczywo żurawinowo-kokosowe
2 godz. 15 min
Lniane smoothie i czekoladowe ciasteczka
9 godz.
Korzenne ciasteczka z melasą
40 min
Owsiane ciasteczka czekoladowo-orzechowe
1 godz. 15 min
Ciasteczka owsiane z suszonymi morelami i jabłkiem
40 min
Czekoladowe ciasto na białkach
1 godz. 10 min
Ciastka ANZAC
40 min
Ciastka na myślenie
45 min