Urządzenia i Akcesoria
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
30 sztuk
Składniki
-
200 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia200 g mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
200 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
-
¼ łyżeczki soli
-
2 jajka w tym 1 roztrzepane
-
200 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
erytrytol do posypania
-
mieszane ziarna np. maku, sezamu, słonecznika łuskanego, do posypania
-
cukier kokosowy do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
49.5 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
340.8 kJ /
81.4 kcal
Tłuszcz
6.2 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
4.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Taca przekąsek z bułeczkami preclowymi
1 Std. 50 Min
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2 Std.
Ciastka z migdałami i gorzką czekoladą
40 Min
Ciasteczka „ze wszystkim”
50 Min
Czekoladowe muffinki z czerstwego pieczywa
1 Std. 15 Min
Kruche ciasteczka kokosowe
1 Std. 10 Min
Krakersy z sezamem i makiem
40 Min
Masło daktylowe
15 Min
Ciastka marchewkowe z jabłkiem
1 Std. 45 Min
Ciasteczka w słoiku
40 Min
Wegańskie ciasto z jabłkami do odrywania
2 Std.
Korzenne ciasteczka z melasą
40 Min