Urządzenia i Akcesoria
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
30 sztuk
Składniki
-
200 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia200 g mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
200 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
-
¼ łyżeczki soli
-
2 jajka w tym 1 roztrzepane
-
200 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
erytrytol do posypania
-
mieszane ziarna np. maku, sezamu, słonecznika łuskanego, do posypania
-
cukier kokosowy do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
49.5 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
340.8 kJ /
81.4 kcal
Tłuszcz
6.2 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
4.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2 godz. 20 min
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1 godz. 50 min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Imprezowe kąski preclowe
1 godz. 20 min
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
50 min
Ciasteczka „ze wszystkim”
50 min
Brioszki prosiaczki
2 godz.
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 min
Bułeczki z batatów
3 godz. 20 min
Ciasteczka owsiane z suszonymi morelami i jabłkiem
40 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 min
Muffinki śniadaniowe z jabłkami i orzechami
45 min