Urządzenia i Akcesoria
Barszcz czerwony zabielany
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji
Składniki
-
500 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
1350 g wody
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
3 - 4 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
2 - 3 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
½ łyżeczki soli
-
3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 łyżki czerwonego octu winnego
-
2 - 3 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
-
2 - 3 łyżeczki cukru do smaku (opcjonalnie)
-
130 - 150 g śmietany 18% lub 30% tłuszczu, słodkiej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
99.4 kcal /
415.7 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
6.7 g
Węglowodany
9.4 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
209.3 mg