Barszcz czerwony zabielany

4.9 294 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji

Składniki

  • 500 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
  • 1350 g wody
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 3 - 4 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 - 3 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • ½ łyżeczki soli
  • 3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 łyżki czerwonego octu winnego
  • 2 - 3 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
  • 2 - 3 łyżeczki cukru do smaku (opcjonalnie)
  • 130 - 150 g śmietany 18% lub 30% tłuszczu, słodkiej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 99.4 kcal / 415.7 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 9.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 209.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...