
Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki120 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki60 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
pomidorów bez skórki, pokrojonych w ćwiartki400 - 500 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
wody400 g
-
natka pietruszki, świeża drobno posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
137.9 kcal /
576.9 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
10.6 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
91.1 mg