Zupa pomidorowa spod Szrenicy
TM5 TM6

Zupa pomidorowa spod Szrenicy

4.7 (600 ocen)

Składniki

  • 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 60 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 400 - 500 g pomidorów, bez skórki, pokrojonych w ćwiartki
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g wody
  • natka pietruszki, świeża, drobno posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
536 kJ / 128 kcal
Białko
2.6 g
Węglowodany
12.2 g
Tłuszcz
9.75 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie