Urządzenia i Akcesoria
Zupa grochowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
70 g grochu, suchego
-
2 ząbki czosnku
-
150 g warzyw (cebuli, marchewki, korzenia pietruszki, selera, pora), pokrojonych na kawałki
-
1250 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
2 liście laurowe, suszone
-
200 g chudego boczku, wędzonego pokrojonego w kostkę
-
250 g ziemniaków pokrojonych na małe kawałki
-
1 - 2 łyżeczki majeranku, suszonego do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
369 mg
Białko
13.3 g
Kalorie
1469.5 kJ /
351.2 kcal
Tłuszcz
20.3 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Węglowodany
13.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Żurek
50 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Krupnik
40 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Zupa szczawiowa
35 min
Zupa ogórkowa
30 min
Kapuśniak
50 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min