Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 500 g białej kapusty, pokrojonej na kawałki
- ½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 200 g wody
- 60 - 70 g masła, pokrojonego na kawałki
- 10 - 20 g mąki pszennej
- 1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 pęczek koperku, świeżego (ok. 10 g), tylko liście, posiekanego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 716 kJ / 171.1 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 45.7 mg
Alternatywne przepisy
Kapusta czerwona na ciepło
35 min
Modro kapusta
45min
Buraczki na ciepło
50min
Marchewka na ciepło
35 min
Marchewka z groszkiem na ciepło
20min
Surówka z kiszonej kapusty
15min
Surówka z młodej kapusty
20min
Kotlety schabowe w żytniej panierce, ziemniaki i duszona młoda kapusta
1h 45min
Kapusta zasmażana
1h 35min
Bigos
1 godz. 30 min
Kapuśniak
50min
Barszcz czerwony zabielany
45min