Urządzenia i Akcesoria
Kapusta gotowana
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
500 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
200 g wody
-
60 - 70 g masła pokrojonego na kawałki
-
10 - 20 g mąki pszennej
-
1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 pęczek koperku, świeżego (ok. 10 g), tylko liście, posiekanego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
45.7 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
716 kJ /
171.1 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
12.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Modro kapusta
45 min
Kapusta czerwona na ciepło
35 min
Buraczki na ciepło
50 min
Bigos
1 godz. 30 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Marchewka na ciepło
35 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1 godz. 30 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min
Gołąbki
1 godz. 45 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Kapuśniak
50 min