Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g masła
- 100 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, korzenia pietruszki, selera), pokrojonych na kawałki
- 130 g fileta z piersi kurczaka, pokrojonego w kostkę (ok. 1 cm)
- 250 g ziemniaków, pokrojonych na małe kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l) - 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 800 g wody
- 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 956.2 kJ / 228.5 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 135.3 mg
Alternatywne przepisy
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40min
Kapuśniak
50min
Zupa koperkowa
45min
Krupnik
40min
Zupa grochowa
1h
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30min
Żurek
50min
Zupa gulaszowa
1h 35 min
Barszcz czerwony zabielany
45min