
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kiszonych ogórków
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki250 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
masła20 g
-
warzyw, mieszanych (np. marchewki, korzenia pietruszki, selera), pokrojonych na kawałki100 g
-
fileta z piersi kurczaka pokrojonego w kostkę (ok. 1 cm)130 g
-
ziemniaków pokrojonych na małe kawałki250 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
wody800 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
228.5 kcal /
956.2 kJ
Białko
10.1 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
22.1 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
135.3 mg