Zupa ogórkowa

4.6 6.7K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
5 porcji

Składniki

  • 200 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 30 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 600 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 200 - 250 g zalewy z kiszonych ogórków kiszonych
  • 2 - 3 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 2 łyżki koperku, świeżego posiekanego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 554.8 mg
Białko 2.5 g
Kalorie 425.9 kJ / 101.8 kcal
Tłuszcz 1.6 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 16.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...