Urządzenia i Akcesoria
Zupa ogórkowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
5 porcji
Składniki
-
200 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
30 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
200 - 250 g zalewy z kiszonych ogórków kiszonych
-
2 - 3 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
2 łyżki koperku, świeżego posiekanego
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
554.8 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
425.9 kJ /
101.8 kcal
Tłuszcz
1.6 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
16.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa pomidorowa z makaronem (dla dzieci)
25 min
Barszcz biały wielkanocny
1 godz. 10 min
Zupa koperkowa
45 min
Krupnik
40 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Zupa grochowa
1 godz.
Kapuśniak
50 min
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30 min
Zupa grzybowa
1 godz. 15 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min