Urządzenia i Akcesoria
Zupa ogórkowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
5 porcji
Składniki
-
200 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
30 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
200 - 250 g zalewy z kiszonych ogórków kiszonych
-
2 - 3 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
2 łyżki koperku, świeżego posiekanego
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
554.8 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
425.9 kJ /
101.8 kcal
Tłuszcz
1.6 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
16.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Zupa pomidorowa z makaronem (dla dzieci)
25 min
Zupa koperkowa
45 min
Zupa kalafiorowa
30 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30 min
Kapuśniak
50 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Krupnik
40 min
Zupa grochowa
1 godz.