Zupa ogórkowa
TM6 TM5

Zupa ogórkowa

4.6 (6.1K ocen)

Składniki

  • 200 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 80 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 60 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 30 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 600 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 200 - 250 g zalewy z ogórków kiszonych
  • 2 - 3 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 2 łyżki koperku, świeżego, posiekanego
  • sól, do smaku
  • pieprz czarny, mielony, do smaku

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
425.9 kJ / 101.8 kcal
Białko
2.5 g
Węglowodany
16.7 g
Tłuszcz
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Błonnik
5.1 g
Sód
554.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy