
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
- 60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 30 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
- 1 ząbek czosnku
- 200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 600 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszona - 200 - 250 g zalewy z ogórków kiszonych
- 2 - 3 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 2 łyżki koperku, świeżego posiekanego
- sól do smaku
- pieprz czarny, mielony do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 101.8 kcal / 425.9 kJ
- Białko
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Sód
- 554.8 mg