Urządzenia i Akcesoria
Krupnik
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g pora pokrojonego na kawałki
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
60 - 80 g kaszy jęczmiennej
-
150 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w kostkę
-
1 skrzydełko z kurczaka
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
1200 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
673.9 mg
Białko
15.1 g
Kalorie
871.7 kJ /
208.4 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
30.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Barszcz biały wielkanocny
1 godz. 10 min
Zupa koperkowa
45 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Zupa grochowa
1 godz.
Zupa ogórkowa
30 min
Kapuśniak
50 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min